Fiets van de zaak aanbieden? Nu is het moment!

Een fiets van de zaak is sinds 1 januari 2020 een stuk aantrekkelijker voor werkgevers en werknemers. Dankzij een vereenvoudigde regeling kunt u als werkgever namelijk gemakkelijker een fiets ter beschikking stellen aan werknemers. Bij Herckenrath Fietsplaza kunt u hiervoor uiteraard terecht. Om een goede beslissing te kunnen nemen, zetten we voor u graag de feiten en voor- en nadelen op een rijtje.

Vaste bijtelling

Voor een auto van de zaak geldt het al langer: een vast bijtellingspercentage. Dit gaat voor de fiets nu ook op. Het werkt als volgt: de werkgever stelt een fiets ter beschikking aan één of meer werknemers. Dit kan eventueel met tussenkomst van een leasemaatschappij. 7% van de vastgestelde adviesprijs van de fiets wordt bij het inkomen van de werknemer opgeteld. De werknemer betaalt dus 7% belasting over de waarde van de fiets, maar mag deze dan ook privé gebruiken.

fiets-leasen-via-BOVAG
fiets van de zaak via Herckenrath Horssen

Voorbeeld

een fiets van € 2.000,- en een belastingtarief van afgerond 38%, zijn de netto kosten voor de werknemer als volgt:

€ 2.000,- x 7% = € 140,- / 12 maanden = € 11,67 x 38% = € 4,43 per maand

Eigenaar fiets

De werkgever blijft in dit geval eigenaar van de fiets. Is er sprake van lease? Dan blijft de fiets eigendom van de leasemaatschappij. Treedt de werknemer uit dienst? Dan moet de werknemer de fiets teruggeven óf kan de werknemer de fiets overnemen. Hij betaalt dan tenminste de dagwaarde op het moment van de overname.

Liever geen kosten?

Wilt u als werkgever wel een fiets ter beschikking stellen, maar geen kosten maken? Dan kan de werknemer ervoor kiezen om het maandelijkse bedrag of een deel van de aanschafprijs in te laten houden op zijn brutoloon. Dit levert een fiscaal voordeel op ten opzichte van het betalen uit zijn nettoloon.

Lugano_FIETS-VAN-DE-ZAAK

Voorbeeld

Bij een maandelijkse inhouding van € 50,- op het brutoloon en een belastingtarief van 38%, bespaart de werknemer netto het volgende bedrag:

€ 50,- x 38% = € 19,- per maand

Meer weten over een fiets van de zaak?

Een fiets van de zaak kan werknemers stimuleren om meer te bewegen. Zij worden hierdoor fitter, energieker en productiever. Daarnaast bespaart u als werkgever op bijvoorbeeld reis- en parkeerkosten en een eventuele leaseauto. Genoeg redenen om hiervoor te kiezen dus! Wilt u meer weten? Herckenrath Fietsplaza vertelt u graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact op via 0487-541566 of info@zoekfiets.nl.

WerknemerWerkgever