Speed Pedelecs

Een speed pedelec lijkt vanaf de buitenkant veel op een normale e-bike. Het grote verschil is dat de ondersteuning niet bij 25 km/u wordt afgebouwd, maar doorgaat tot 45 km/u. Daarom geldt vanaf begin 2017 een helmplicht voor de bestuurder van een speed pedelec.

Daarnaast zijn er nog aanvullende eisen:

  • Je moet een WA-verzekering voor de fiets afsluiten, voordat je de weg op gaat.
  • De minimale leeftijd is 16 jaar en je moet in het bezit zijn van het rijbewijs AM: het bromfietsrijbewijs.
  • De fiets moet een geel kenteken hebben.

Onze Speed Pedelec Merken

Deze merken zijn gespecialiseerd in deze speciale fietsen. We hebben enkele demo’s staan om deze manier van fietsen te testen.
Deze fietsen zijn voorzien van kenteken en voldoen aan de nieuwste eisen vanaf 1-1-2017.

Heeft u ook zo een hekel aan de file?
Door de grote actieradius en het hoge vermogen van deze fietsen wordt er meer mogelijk.

Stromer:
de Zwitserse e-bike

Het is waar: de Zwitsers bouwen geen auto’s. Maar bij Stromer bouwen ze iets beters: e-bikes. De e-bikes van Stromer hebben een onovertroffen bereik, vermogen en zijn enorm veelzijdig. Bovendien zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol en elegant. Ervaar de nieuwe norm voor stadsvervoer met Stromer E-bikes

Lees hier meer over Stromer

Frame

Kies uw eigen framemaat, kleur en bepaal zelf hoe en waar het Stromer logo op uw fiets te zien is. Comfort is belangrijk, de Stromer is er daarom in dames- en herenuitvoering.

Onderdelen

Alle Stromers hebben hydraulische schijfremmen en Schwalbe BigBen-banden. Onze lichte carbon voorvork maakt het af, of kies voor een geveerde vork als u nog meer comfort wilt. Kies voor het Elite- of het Platinum-model, afhankelijk van hoeveel versnellingen u wilt.

Accessoires

Uw e-bike moet passen bij u levensstijl. Of u nu pendelt, door de stad zwerft of uw e-bike gebruikt om boodschappen mee te doen, wij maken de accesoires die u nodig hebt om uw e-bike zo veelzeidig mogelijk te maken.

Aandrijving

Met twee verschillende accu’s om uit te kiezen en drie verschillende motortypes past uw Stromer altijd bij uw behoeften. Mountain 25 als Pedelec (25 km/u) en Mountain 33 en Power 48 als Speed Pedelecs (45 km/u).

Helmplicht Speed Pedelec

Vanaf begin 2017 geldt een helmplicht voor speed pedelec-gebruikers, niet voor normale e-bike-gebruikers. Want de wetgever ziet een speed pedelec (een e-bike met een hogere ondersteunde topsnelheid) dan als een bromfiets.

Het zag er even naar uit dat je een echte bromfietshelm moest gaan dragen. Dat valt gelukkig mee, het wordt een veel lichtere fietshelm die een groter deel van het hoofd beschermt.

Dat is nu vastgelegd in Nederland, in andere landen geldt een andere norm die een bromfietshelm voorschrijft