Solar Impulse Limited Edition – door pioniersgeest aangedreven

Er zijn projecten, die milieu-ideeën bewijzen, anderen laten de technische vooruitgang zien, en welke, die ons een bijzondere levensstijl aantrekkelijk maken. Maar er zijn ook projecten die het allemaal doen en kunnen. Stromer heeft één van deze vooruitstrevende projecten begeleid en getoond dat pioniersgeest ook betekent om verder te kijken dan de horizon.

De Solar Impulse ging hiermee als een pionier van de emissievrije toekomst voorop – en Stromer zat er midden in. Bij het stijgen en landen heeft de lichtgewicht constructie namelijk de steun van twee e-bikes nodig, om de vleugels in de kritieke fase te stabiliseren.

Daarmee levert Stromer een inspirerende bijdrage aan de mobiliteit van morgen. Onze E-bikes hebben hiermee 15 succesvolle starts en 15 veilige landingen van de Solar Impulse bij zijn reis om de wereld bezorgd. Wat overblijft van dit avontuur is een geweldige boodschap die over de hele wereld ging: De toekomst is emissievrije mobiliteit.

Ter gelegenheid van deze grote gebeurtenis bieden wij de Solar Impulse Stromer als Limited Edition aan. De hoeveelheid is beperkt tot 400 stuks.

Elke e-bike is voorzien van een genummerde plaquette en beschikt over de technologie van een ST2. Door het speciale lakwerk en Solar Impulse logo is de Stromer een echte eyecatcher.

Nu bij Herckenrath Fietsplaza de Stromer Solar Impulse LTD.

Er zijn slechts 399 van dit model gemaakt.

48V-accu

Met een bereik tot wel 150 km plaatst de nieuwe, exclusieve Li Ion accu de ST2 in de buitencategorie. De 48V-accu bevat maar liefst 982 Wh aan energie. Ondanks deze flinke verbetering in duurzaamheid is de accu van de ST2 nog steeds keurig geïntegreerd in de onderbuis.

De ST2 biedt complete flexibiliteit als het gaat om het opladen van de accu. Deze kan via een externe aansluiting in het frame worden opgeladen terwijl hij in het frame zit. Of hij kan met een draai van een sleutel en een druk op de knop uit het frame worden gehaald en thuis, op kantoor of zelfs in een café worden opgeladen met de Stromer-oplader.

De ST2 kan zelfs tijdens het fietsen worden opgeladen. Als het remsysteem van de ST2 wordt gebruikt genereert het energie die wordt teruggewonnen en in de accu wordt opgeslagen. Dit heet een recuperatierem. Daarnaast voldoet de ST2 aan de EnergyBus standaard. EnergyBus is een open standaard voor de integratie van en communicatie tussen de onderdelen van lichte elektrische voertuigen.